theme logo

Bouw van ruim 100 woningen in Nieuw Kralingen gestart

5 oktober 2023 | Nieuws | TEAM WAREHOUSE

Op vrijdag 29 september 2023 gaf wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) het feestelijke startschot voor de bouw van in totaal 102 woningen, in twee nieuwe deelgebieden van Nieuw Kralingen in Rotterdam. Ongeveer 200 genodigden, waaronder veel toekomstige bewoners, vierden de start bouw mee.

In Nieuw Kralingen komen in totaal 800 woningen in verschillende typen, van koopwoningen in het hogere en topsegment tot en met woningen in het middensegment en sociale huurwoningen. Een aanwinst voor Rotterdam. Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK) en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.

Wonen aan het Kralingse Bos mogelijk dankzij verlegging van de Bosdreef
Nieuw Kralingen komt op het voormalige bedrijventerrein, waar nu nog onder meer de Stadskwekerij gevestigd is. De Bosdreef wordt eromheen gelegd en verplaatst in noordwestelijke richting. Hierdoor grenst de nieuwe wijk straks direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.

Het eerste deel van de Verlegde Bosdreef wordt momenteel gerealiseerd, waardoor de Bosdreef nu tijdelijk afgesloten is. Het gaat nog wel enige tijd duren voordat de huidige Bosdreef verdwijnt. 

Niet alleen sfeervol, ook groen en natuurinclusief
Nieuw Kralingen wordt een romantische stadswijk.

Zoekvenster sluiten